miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Beredskapshandläggare med fokus på dricksvattenförsörjning

Ansök nu

Beredskapshandläggare med fokus på dricksvattenförsörjning

Alla i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten – även i kris eller krig. Här har Livsmedelsverket en avgörande roll och vi växlar nu upp arbetet. Vill du bidra till byggandet av en ny livsmedelsberedskap?

Din roll

I din roll ingår att ta fram underlag till myndighetsledning och regeringskansli och du bidrar till den strategiska utvecklingen av den nationella dricksvattenberedskapen inklusive den nationella vattenkatastrofgruppen VAKA. Arbetet innebär att du har regelbunden kontakt med företrädare för dricksvattensektorn och du representerar myndigheten i olika sammanhang i frågor som rör dricksvattenförsörjning.  

Enheten för dricksvattenförsörjning

Enheten för dricksvattenberedskap är under stark tillväxt och vi söker medarbetare som vill vara med i arbetet med att bygga en robust svensk dricksvattenförsörjning i vardagen, under kris och under höjd beredskap. Vi arbetar med högt tempo och med mycket arbetsglädje för att stärka den civila beredskapen genom arbete på nationell nivå. Den fortsatta uppbyggnaden av Sveriges dricksvattenberedskap kräver förmåga att omsätta fattade och kommande politiska beslut och inriktningar till handling.

Din kompetens

Vi söker dig som har arbetat inom dricksvattensektorn, som konsult eller inom kommunal dricksvattenförsörjning, under några år. Du har en akademisk examen inom ett relevant område, t.ex. kemi, kemiteknik, samhällsbyggnad, miljö-och vattenteknik, hydrologi, mikrobiologi eller liknande. Du har arbetat med och besitter kunskap inom beredningsprocesser, mikrobiologi, riskbedömning, ledningsnät eller annan likvärdig erfarenhet från dricksvattenproduktion eller distribution. Det är meriterande om du har erfarenhet från dricksvattenförsörjning inom ramen för t. ex. WASH-systemet eller erfarenhet av verksamhetsutveckling.  Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med utredning, projektledning, remisshantering eller av att hålla presentation inför publik.För att trivas med tjänsten tror vi att du har ett starkt intresse för och en vilja att vara med och påverka utvecklingen inom området genom att bidra med dina expertkunskaper inom dricksvattenförsörjning.

I tjänsten förekommer en del resor och möten med övernattning, framförallt inom Sverige, samt beredskap under ett antal veckor per år. Vi letar efter dig som är inriktad på utveckling snarare än förvaltning och att du trivs med att jobba i ett högt tempo tillsammans med andra. Här har du verkligen chansen att påverka framtiden inom civil beredskap och dricksvattenförsörjning tillsammans med oss. 

Dina personliga egenskaper

Som person är du analytisk, strukturerad och organiserad. Du är nyfiken och har lätt för att lära och ta till dig ny information. Du kommer gärna med nya idéer och insikter, tar initiativ till förbättring och vill utvecklas tillsammans med oss. 

Välkommen att kontakta oss

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Khalili. Representant för Saco-S är Karin Gustavsson och för ST Annika Gunnarsson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2024-04-08. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/00907. Ansökan ska vara skriven på svenska.

Mer information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet: Avdelningen för livsmedels- och dricksvattenförsörjning/enheten för dricksvattenförsörjning

Placeringsort: Uppsala

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är därmed ett krav för anställning. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med gällande säkerhetsskyddslagstiftning.

Inför intervju

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket

Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Beredskapshandläggare med fokus på dricksvattenförsörjning

Livsmedelsverket