miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om arbetsplatsen
Är du en person som värdesätter utveckling, engagemang och omtänksamhet i ditt arbetsliv? Då skulle vi passa bra ihop – för det gör vi också.

Genom att jobba hos oss är du med och bidrar till en bättre vardag för tusentals människor i Marks kommun. Inte minst din egen. Hos oss får du möjlighet att växa – både som person men också i din yrkesroll, samtidigt som det du jobbar med får ett helt samhälle att växa. Oavsett vad dina arbetsuppgifter är så kommer du göra livet för alla de som bor och verkar här lite
enklare. Och det är något vi värdesätter högt. Vår vision är att vara en nära kommun med människan i fokus. Nära varandra, vår omvärld och framtiden. Vi vill vara ett närvarande samhälle som med lugn och värme står bakom ryggen och tar emot våra 35 000 invånare, 3 600 medarbetare och hundratals företagare. Då blir varenda medarbetare hos oss betydelsefull.
Tillsammans ser vi till att ett helt samhälle fungerar.

Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med allt från livsmedelskontroll till bygglov. Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fem enheter: miljöenheten, byggenheten, samhällsutvecklingsenheten, näringslivs- och hållbarhetsenheten samt förvaltningsgemensamt stöd. Miljöenheten med 26 medarbetare ansvarar bland annat för kommunens miljö- och
hälsoskydd, livsmedelskontroll och naturvård. Inom teamet kommer du att arbeta tillsammans med engagerade kollegor för att driva och utveckla vårt arbete framåt. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter
Som miljöinspektör i miljöenhetens hälsoskyddteam arbetar du huvudsakligen med tillsyn av hygieniska verksamheter, skolor, äldreboenden, offentliga lokaler, bassängbad och strandbad, bostäder samt olika typer av klagomålsärenden. Arbetet utförs främst med stöd av miljöbalken genom inspektioner, revisioner samt rådgivning och information. Du samverkar dessutom över enhets- och förvaltningsgränser samt med andra myndigheter. Du kommer att arbeta Inom hälsoskyddsteamet. Ni planerar och följer upp arbetsuppgifterna tillsammans. Du får goda
möjligheter till att vara med att påverka och utveckla arbetet.

Kvalifikationer
Är du den miljöinspektör vi söker?
Du har för tjänsten lämplig och relevant högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Goda kunskaper i gällande lagstiftning och tillhörande förordningar och föreskrifter samt tidigare arbetslivserfarenhet som miljöinspektör är meriterande. Vi söker en medarbetare som har känsla för service, är socialt utåtriktad och har god förmåga att skapa och bibehålla goda
relationer. Du är trygg, engagerad och har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, har goda datakunskaper och B-körkort. Vi erbjuder en omväxlande tjänst där du har möjlighet att vara ute på verksamheterna till större del, med möjlighet att påverka arbetets innehåll och upplägg. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2023-03-22
Referensnummer: C127897

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson Fackliga företrädare
Kennet Jonsson
Miljöchef
0320 - 21 80 14
kennet.jonsson@mark.se

Kevin Hine
Facklig företrädare Saco
0320 - 21 81 28
kevin.hine@mark.se

Gunilla Sandkvist
Facklig företrädare VISION
0320 - 21 70 97
gunilla.sandkvist@mark.se

Övrigt
Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle.

Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom ex. attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, hyrcykel, pensions- och semesterväxling samt i förekommande fall flexibel arbetstid. Vi har också bra kommunikationer mellan ex Göteborg, Borås, Varberg och det är lätt att parkera om du kör bil.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare
jobbannonser.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta   här

Logo

Miljöinspektör till hälsoskyddsteamet

Företag Mark
Ort
Utgår

2023-03-22

Ansök nu

Dela detta jobb