miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljösamordnare – med intresse för social hållbarhet

Ansök nu

Miljösamordnare – med intresse för social hållbarhet

Kollektivtrafiken i Stockholmsregionen växer och vi behöver nu stärka upp med en till Miljösamordnare för våra infrastrukturprojekt på Trafikförvaltningen!

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Läs mer om våra spännande projekt här.

Om rollen

Som Miljösamordnare på Trafikförvaltningen är du i huvudsak stöd för projektledning i tilldelade projekt med fokus på bygg, anläggning och fordonsinvesteringar men arbetar också med att strategiskt utveckla arbetssätten på avdelningen. Du ansvarar för att miljö- och hållbarhetsarbetet drivs effektivt och integrerat i projektarbetet och i enlighet med våra och Regionens miljöpolicys, mål och riktlinjer samt gällande miljölagstiftning.

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Analysera, prioritera och skapa ett strukturerat arbetssätt inom projektet för de miljöaspekter som ska hanteras. I vissa fall även för sociala hållbarhetsaspekter

 • Stötta projektet i hur social hållbarhet ska integreras i arbetsprocesser och bidra till framtagande av projektplan för social hållbarhet.

 • Delta i arbetet med och/eller granska projektdokumentation som t.ex. planer, rutiner, projekterade handlingar, avtal som påverkar eller kan påverka projektets miljö- och hållbarhetsarbete.

 • Föreslå förbättringar inom miljö- och hållbarhetsområdet.

 • Samarbeta med bland annat sektionens miljöstrateg för att stärka och utveckla effektiva gemensamma arbetssätt

 • Bidra i framtagande av vägledningar, utbildningar och annat stödjande material.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Ha en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. I rollen har du många interna och externa kontakter så det är viktigt att du kan skapa och utveckla relationer på olika nivåer. Vi ser även att du har en god problemlösningsförmåga och ser samarbete som en förutsättning för att lyckas i rollen.

Krav:

 • Minst två års erfarenhet från miljösamordning i projekt eller förvaltning

 • Kunskap inom miljölagstiftning

 • Kompetens och erfarenhet inom social hållbarhet

Meriterande: 

 • Högskoleutbildning

 • Kompetens och erfarenhet inom något av dessa områden; mark, vatten, energi, klimatpåverkan eller cirkulär ekonomi och produktval i bygg- och anläggningsprojekt

 • Utbildning inom projektmetodik

 • Erfarenhet från miljöcertifieringssystem, till exempel Miljöbyggnad, LEED, BREEAM-familjen

 • Erfarenhet av miljöledningssystem ISO 14001

 • Erfarenhet av hållbarhetsaspekter inom inköp och upphandling

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Moberg, tfn 08-123 337 20. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 08-123 338 79. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Eventuellt arbetsprov kan bli aktuellt för tjänsterna

Sista ansökningsdag är 29 februari 2024. Vi ser fram emot din ansökan! 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Miljösamordnare – med intresse för social hållbarhet

Trafikförvaltningen, Region Stockholm