miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljövetare/miljökemist - med inriktning mot ämnens fördelning och omvandling i miljön

Ort
Utgår

2024-04-14

Ansök nu

Miljövetare/miljökemist - med inriktning mot ämnens fördelning och omvandling i miljön

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel utvecklar strategier, kemikalieregler och andra styrmedel inom KemIs ansvarsområde såväl nationellt, inom EU som internationellt. Avdelningen ansvarar också för miljömålsarbetet och internationellt utvecklingsarbete.

Tjänsten är placerad på enheten för Ämnesutvärdering där vi i huvudsak arbetar för en hållbar användning av bekämpningsmedel inom EU. Vi bidrar till det genom riskbedömning av verksamma ämnen eller organismer i växtskyddsmedel samt biocider. Vi granskar information om ämnens egenskaper, bedömer hur dessa påverkar miljön och människors hälsa och lämnar vårt underlag samt förslag på beslut om godkännande/ icke godkännande för diskussion inom EU.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med exponerings- och riskbedömning av bekämpningsmedel på EU-nivå. Det innebär att granska, bedöma och sammanfatta naturvetenskaplig dokumentation från sökande företag om verksamma ämnens fördelning och omvandling i miljön samt eventuella risker vid användning. Det ingår att skriva riskbedömningsrapporter och klassificeringsförslag som utgör underlag i olika EU-processer. I arbetet ingår även att följa med i och bidra till utveckling av lagstiftning, vägledning och andra strategiska frågor på området, samt att granska andra länders riskbedömningsrapporter och delta i expertmöten. Arbetet sker i projektform tillsammans med kollegor med olika kompetenser och i samarbete med sökande företag och berörda myndigheter inom Sverige och EU. Arbetet kan också inkludera projektledarskap.

Kvalifikationer

Du ska ha naturvetenskaplig eller teknisk högskoleexamen inom tex miljövetenskap, markvetenskap, agronomi, ekotoxikologi, kemi eller liknande, som vi bedömer lämpligt för tjänsten. Kunskap om ämnens fördelning och omvandling i miljön är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskning eller av annat relevant och självständigt arbete som vi betraktar som likvärdigt. Kunskap om miljöriskbedömning av kemikalier, om modellering av kemikaliers rörlighet och nedbrytning i miljön eller erfarenhet av praktiskt arbete med provtagning, labb- eller fältförsök inom relevant område är önskvärt.
Du är väl förtrogen med att granska, sammanfatta och presentera naturvetenskaplig information och du uttrycker dig väl, både muntligt och skriftligt, på engelska och svenska. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper, vilket innebär att du som person är konstruktiv, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du arbetar strukturerat, noggrant och är flexibel när det behövs. Du är initiativtagande och självständig samtidigt som du är bra på att samarbeta och bygga relationer med kollegor både inom och utanför din enhet.

Anställningens omfattning

Snarast efter överenskommelse.
Tillsvidareanställningen föregås av en sex månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   H24-04764

Lön

Individuell lönesättning

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

Miljövetare/miljökemist - med inriktning mot ämnens fördelning och omvandling i miljön

Kemikalieinspektionen