miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare till Energikontoret Västernorrland, Härnösand

Ort
Utgår

2023-06-01

Ansök nu

Projektledare till Energikontoret Västernorrland, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland och Energikontoret Västernorrland söker en projektledare!
Är du en flexibel, driven projektledare med kunskap om och intresse för energi- och klimatfrågor och vill arbeta med hållbar regional utveckling? Sök då denna tjänst och bli en del av förvaltningen Regional utveckling.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling är en förvaltning inom regionen som har en bred verksamhet som omfattar tillväxt och näringsliv, kultur, konst och bibliotek, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, folkbildning, samt internationellt samarbete. Förvaltningen Regional utveckling är en arbetsplats som verkar för mångfald och jämställdhet, liksom för miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Vi är en drogfri arbetsplats. Region Västernorrland arbetar med miljöledning enligt ISO 14 001.

Miljö- och hållbarhetsenheten hanterar både interna och externa miljö- och hållbarhetsfrågor. Viktiga utgångspunkter för det arbetet är bland annat bland annat regionplanen 2022-2025, Region Västernorrlands hållbarhetsplan samt den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland.

Till Miljö- och hållbarhetsenheten och Energikontoret Västernorrland vid Regional utveckling söker vi en projektledare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du blir en del av miljö- och hållbarhetsenheten och kommer att arbeta med ett projekt kopplat till hållbar utveckling, grön omställning och energieffektivisering för små och medelstora företag. Vi erbjuder ett utmanande och roligt uppdrag i en positiv och engagerad arbetsmiljö. Miljö- och hållbarhetsenheten har både interna och externa uppdrag. Enheten är ett stöd till samtliga verksamheter i organisationen avseende miljö- och hållbarhetsfrågor samt arbetar med hållbarhetsfrågor kopplat till regional utveckling och extern samverkan.

Arbetsuppgifter

Rollen som projektledare vid Energikontoret Västernorrland innebär att driva projekt som beviljats. Uppgifter i projekt kan variera beroende på projektplan och ansökan men nätverksbyggande och samverkan är viktiga delar inom samtliga projekt.

Som projektledare ansvarar du för att driva projekten framåt och arbetsuppgifter omfattar bland annat:
- Planera och genomföra aktiviteter kopplat till ansökan
- Dialog, avstämningar och möten med intressenter och målgrupper
- Dialog, avstämningar och möten med medarbetare inom organisationen
- Följa upp och rapportera resultat och budget
- Skriva slutrapport efter genomförd förstudie
- Föredra projektet vid interna och externa samverkansforum

Vilken typ av projekt som du kommer att ha ansvar för kan komma att förändras över tid och beror på vilka uppdrag och ansökningar som beviljas samt omfattningen av dem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för uppgifterna relevant utbildning inom miljö, klimat och/eller hållbarhetsområdet samt erfarenhet av projektledning i offentlig förvaltning vid ett energikontor.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person som är flexibel, kommunikativ och strukturerad.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-01

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sofia Mackin

Tf verksamhetschef

Telefon: +4661184508

E-post: sofia.mackin@rvn.se

Iwona Jacobsson

SACO

Telefon: +4662019455

E-post: iwona.jacobsson@rvn.se

Laila Libell

Vision

Telefon: +4661180403

Dela detta jobb

Projektledare till Energikontoret Västernorrland, Härnösand

Region Västernorrland