miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Statsinspektör till Göteborgs hamn - sommarvikariat

Företag Livsmedelsverket
Ort
Utgår

2024-02-25

Ansök nu

Statsinspektör till Göteborgs hamn - sommarvikariat

Som medarbetare på enheten kontroll av livsmedelsföretagare och gränskontroll arbetar du med att kontrollera livsmedelsföretagens efterlevnad av livsmedelslagstiftningen. Du bidrar till att konsumenterna får säkra livsmedel och kan göra väl avvägda val. Vi söker nu en statsinspektör till team Gränskontroll med placering på gränskontrollstationen i Göteborgs hamn.

Dina arbetsuppgifter

Som statsinspektör vid gränskontrollen arbetar du med kontroll av importerade livsmedel från länder utanför EU. En dag vid gränskontrollen innebär såväl administrativa uppgifter som fysiska kontroller och provtagningar av livsmedlen som importeras. Arbetet innebär även regelbunden dialog med importörer, lastansvariga samt andra myndigheter, exempelvis Jordbruksverket och Tullverket.

Team Gränskontroll

Du blir del av team Gränskontroll som består av ca 20 medarbetare fördelade på våra gränskontrollstationer i Göteborgs hamn, Norvik hamn, Helsingborgs hamn, Gävle hamn Södertälje hamn samt Arlanda flygplats. Stationerad i Göteborg blir du del av en grupp på åtta personer.

Din kompetens

Vi söker dig som antingen är examinerad eller fortfarande är högskolestuderande inom relevant naturvetenskapligt område. Detta kan exempelvis vara miljö- och hälsoskydd, biolog, livsmedelsagronom, veterinär eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha en god administrativ förmåga. Erfarenhet av arbete med livsmedelslagstiftningen eller offentlig kontroll är meriterande.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är krav.

Välkommen att kontakta oss

Sista ansökningsdag är 2024-02-25. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer 2024/00650.

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Annika Sundström tel. 018-17 43 67. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST Kevin Törnros. Båda nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Mer information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning - vikariat

Omfattning: Heltid (kan diskuteras)

Tillträde: 1 juni 2024 – 31 augusti 2024 (kan diskuteras)

Organisationstillhörighet: Avdelning Livsmedelskontroll/Enheten för Kontroll av livsmedelsföretagare och gränskontroll

Placeringsort: Göteborg

Om Livsmedelsverket

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Statsinspektör till Göteborgs hamn - sommarvikariat

Livsmedelsverket