miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Utredare Fiskeriövervakningsenheten

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-05

Ansök nu

Utredare Fiskeriövervakningsenheten

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) etablerades 2011 och är en förvaltningsmyndighet som arbetar för hållbar samhällsnytta. Vi arbetar på regeringens uppdrag för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag, hav och fiskeresurserna. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats för att genomföra uppdraget i enlighet med den statliga värdegrunden.

Avdelningen för fiskerikontroll har ett övergripande samordnande ansvar för genomförandet av den svenska fiskerikontrollen och ansvarar bland annat för uppföljningen av hur det svenska yrkesfisket följer gällande regler på fiskets område.

Fiskeriövervakningsenheten har ett brett uppdrag med att övervaka och ge support till svenskt yrkesfiske samt med att samla in och förvalta information från en mängd olika källor. Vi ansvarar för registrering, granskning, validering och kontroll av uppgifter i samband med uppgiftslämnande från yrkesfisket och saluföringen. Enheten bedriver också övervakning av yrkesfisket i realtid i samverkan med Kustbevakningen och andra berörda myndigheter.

Vill du bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav? Då kan vi erbjuda ett utvecklande och spännande uppdrag i en dynamisk miljö som utredare inom Fiskeriövervakningsenheten.

I rollen som utredare arbetar du med planering, beredning och utredning som behandlar varierade områden, såväl nationellt som internationellt inom Fiskerikontrollens verksamhetsområde. Du samlar in, bearbetar och analyserar information samt utformar underlag, rapporter, förslag och beslut. Du är delaktig i fiskerikontrollens arbete inom EU- processer och i övriga internationella grupper, möten och forum. 

Arbetsuppgifter

I det dagliga arbetet ingår bland annat:

  • Planera, genomföra och följa upp utrednings- och förhandlingsuppdrag.

  • Samla information, analysera, utvärdera och rapporterar utredningsresultat.

  • Utreda och handlägga eller föredra förslag till beslut.

  • Delta i beredningsarbete och samarbete med externa parter såväl nationellt som internationellt.

  • Utreda och skriva underlag till föreskriftsändringar 

  • Initiera och medverka vid utveckling av metoder och arbetsformer. 

  • Processorienterat arbetssättet är under uppbyggnad och du förväntas delta aktivt i arbetet med att utveckla effektiva arbetsformer och processer.

  • Delta i projektarbete 

  • I övrigt förekommande arbetsuppgifter vid myndigheten 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning minst kandidatexamen, med samhälls-, natur- eller annan tvärvetenskaplig inriktning, eller kunskaper som vi bedömer som likvärdiga. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet som bedöms vara relevant för tjänsten. Du har god vana vid hantering av juridisk text och tolkning av densamma. Du har även erfarenhet av att samla in, bearbeta och analysera information, samt sprida den samma till relevanta mottagare.

Meriterande är goda kunskaper om fiskets bedrivande, rapportering och dess regelverk samt även erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Du behöver ha mycket goda språkkunskaper i både tal och skrift i svenska samt motsvarande kunskaper i engelska. För att du ska trivas hos oss krävs det att du har stor vana av att arbeta självständigt och vara trygg med att fatta egna beslut i vardagen. 

Som person är du relationsskapande och har mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera. Du är kvalitetsmedveten, analytisk och har lätt att se ett helhetsperspektiv. För att lyckas i rollen krävs även att du har förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

Utgångspunkten är att arbetet normalt sett utförs i myndighetens lokaler, dock får medarbetare efter överenskommelse med enhetschef arbeta högst två dagar av en heltidstjänst alternativt arbetstid motsvarande två dagar per vecka på distans. 

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Utredare Fiskeriövervakningsenheten

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)