Samhällsbyggnadsförvaltningen

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett varierande och meningsfullt arbete med frihet under ansvar. Hos oss är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet.

Givetvis får du som anställd i Karlsborgs kommun ta del av förmåner såsom betald semester från första anställningsåret och individuell lönesättning. Det finns även en rad andra förmåner som anställd i Karlsborgs kommun som du kan ha rätt till. Läs gärna mer om dem här. Du är vår viktigaste resurs och vi vill hjälpa till att skapa förutsättningar till ett välmående liv. Det gör vi genom att satsa på ett brett friskvårdsutbud genom gratis motionssim, vattengympa, kostnadsfri massage samt friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme utifrån dina förutsättningar. 

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen har en verksamhet med en stor spännvidd innehållande enheterna gata/park, vatten- och avlopp, plan- och bygg, fastighet, kost samt lokalvård och tillhörande administrativa tjänster.

Gatu- och parkenheten ansvarar för drift och underhåll av gator, parkytor, fritidsanläggningar, skog i och utanför tätort och har även ansvar för vatten- och avloppsledningsnätet. Enheten sköter även underhåll på lekutrustning, både på allmänna platser och på kommunens skolor och förskolor. Personalstyrkan består av 10 personer, fördelade på tre olika arbetsområden. Under högsäsong ökar personalstyrkan med ca 3 personer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett självständigt team som ansvarar för driften av kommunens parkytor, skolor och idrottsplatser. Detta innebär både akuta reparationer, men också mer långsiktigt underhålls- och förnyelsearbete. Då organisationen är relativt liten kommer stöttning av de andra delarna inom gatu- och parkdriften också ingå i tjänsten vid behov. Beredskapstjänstgöring för vinterväghållning ingår.

Kvalifikationer

Du bör ha någon form av utbildning inom skog och skötsel av grönytor alternativt mark och anläggning eller ha förvärvat likvärdiga yrkeskunskaper enligt nedanstående arbetsuppgifter.

Yrkeskunnande inom:

  • Maskinkörning gällande lastmaskin, traktor, gräsklippare osv
  • Anläggningsarbete gällande gator, parkytor, lekplatser osv
  • Körkort för motorsåg och erfarenhet av skogsarbete är meriterande

Ett krav, då verksamheten äger rum i olika delar av kommunen, är giltigt B-körkort. Det är även önskvärt med någon form av behörighet för tyngre fordon. Tjänsten innebär också samarbete med många människor vilket kräver att du har bra kommunikationsförmåga och servicekänsla. Finns ytterligare kompetens med koppling till vår verksamhet, är detta självklart meriterande.

Större delen av jobbet sker utomhus och en god allmänfysik är en förutsättning.

Övrigt

Karlsborgs kommun använder sig av rekryteringsverktyget Varbi för att hantera ansökningar, vilket också är ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. 

Du som funderar på att söka tjänsten är varmt välkommen att höra av dig till oss, men vi undanber oss kontakt från försäljnings- och rekryteringsbolag. 

Urval och rekrytering kan komma att ske fortlöpande under rekryteringsprocessen. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlsborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023-234
Kontakt
  • Arvid Lindner, 0505-17128
Facklig företrädare
  • Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-17000
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb