miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Mistra, Stiftelsen för miljöstrategisk forskning

Mistras forskning ska främja utvecklingen av starka forskningsmiljöer inom miljöområdet med målet att skapa en god livsmiljö för alla. De investeringar Mistra gör ska även bidra till att företag, offentliga aktörer och användare kan utveckla nya produkter, tjänster och arbetsmetoder som möter samhällets miljöutmaningar. Samtidigt ska satsningarna stärka svensk konkurrenskraft.

Bred forskning för samhällsnytta

Årligen investerar Mistra i storleksordningen 200 miljoner kronor i olika forskningssatsningar där samarbeten sker mellan vetenskapliga discipliner, liksom mellan forskning och företag, myndigheter och andra aktörer. Mistra är en aktiv forskningsfinansiär som följer insatserna för att säkra att de ger samhällsnytta i form av en god livsmiljö och att olika användare utvecklar nya produkter, tjänster och arbetsmetoder för att möta samhällets miljöutmaningar.

Mistras investeringar har som mål att:

  • Skapa starka forskningsmiljöer av hög internationell klass. För att forskning ska leda till nytta är det avgörande att den håller hög kvalitet.
  • Lösa viktiga miljöproblem. Många miljöutmaningar är komplexa och nya lösningar kräver forskning av strategisk betydelse som kombinerar olika kunskaper och synsätt från en rad olika områden.
  • Stärka svensk konkurrenskraft. Företag, offentliga aktörer och andra användare ska utveckla nya produkter, tjänster och arbetsmetoder som bidrar till sysselsättning. Satsningarna ska även leda till att Sverige i vid bemärkelse är en bra plats att leva i.
  • Vara värdefullt för användare.

Resultaten ska bidra till arbetet för en hållbar utveckling. För att forskningen ska komma till praktisk användning är användare och andra nyckelpersoner  delaktiga i forskningen.

Långsiktiga satsningar nära användare

Mistra finansierar ett tjugotal stora forskningssatsningar. Avtalstiden är vanligen fyra år men flertalet program beviljas efter en utvärdering en andra period. Det betyder att de flesta Mistra-satsningar har åtta år på sig att nå resultat.

Forskningen sker vid universitet, högskolor och forskningsinstitut i Sverige och i vissa fall i utlandet. Men även ett flertal stora och små företag och organisationer är kopplade till Mistras forskning.

Nya forskningssatsningar

Mistra har en särskild process för att ta fram och utveckla nya forskningssatsningar. Kravet är att nya forskningsprogram och andra investeringar ska komma till nytta och bidra till arbetet med hållbar utveckling. Att investeringarna ska leda till praktisk miljönytta skiljer Mistra från många andra forskningsfinansiärer.

 

Bransch

Ej angivet

Anställda

Ej angivet

Huvudkontor

Stockholm

Adress

Sveavägen 25, 111 34

Missa inga jobb från Mistra, Stiftelsen för miljöstrategisk forskning

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor