miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Jobbet vs hemma

Enligt en ny undersökning som DN har gjort är folk generellt sett mer klimatsmarta och miljömedvetna på sin fritid än de är på jobbet.

Drygt hälften av de tillfrågade i den här undersökningen erkänner att de inte är lika engagerade eller insatta i miljöproblem som kan tänkas förekomma eller uppstå på jobbet. Däremot är folk generellt sett inte oengagerade hemma, på fritiden. Tvärtom.

Ynka 7% tycker att de lägger mer energi på miljötänk när de är på sitt arbete. Däremot är nästan 60% angelägna att spara energi och engagera sig miljömässigt.

Man antar att människor blir medvetna om sitt miljlötänk när de är hemma. Det blir lättare att göra en rutin av att alltid släcka lampan när man går ut ur ett rum och in i ett annat, till exempel. Sannolikheten att man stänger av datorn när man inte använder den är också större hemma. på jobbet funderar man sällan på att stänga av den, eller reflekterar väldigt sällan över det.

Kanske har det med ren sparsamhet också? Hemma vill man kanske spara på sina papper och utnyttja båda sidor av pappret man gör en utskrift på. Man blir helt enkelt mer noggrann.

Det finns ju potential här att göra stora framsteg snabbt, eftersom en stor andel av Sveriges befolkning jobbar på kontor. De flesta svenskar tycker trots allt att miljön är viktig att bry sig om, och att engagera sig mer på jobbet och hitta strategier, kunde göra en stor skillnad!