miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljöchefer måste bli mer affärsinriktade för att hävda sig i framtiden

Sasja Beslik, som är expert på hållbara investeringar, anser att miljöchefer måste vidareutveckla sig för att få gehör i företagens ledningsgrupper i framtiden. Framtidens miljöchef kombinerar kompetens inom miljö och hållbar utveckling med ett utpräglat affärssinne och förståelse för företagets verksamhet.

Sasja Beslik anser att miljöchefer inte har en chans att bli framgångsrika om de fortsätter att jobba som de gör idag.  Han menar att miljöchefer ska vara nyckelpersoner på företag, särskilt sedan miljöfrågan har fått allt större uppmärksamhet i näringslivet. Men han tillägger att man inte kommer hela vägen till toppen enbart genom att ha koll på miljöfrågorna.

För att få ett verkligt inflytande på den beslutsfattande nivån i ett företag gäller det att även ha insyn i affärsutvecklingsfrågor. Sasja Besliks tips till alla miljöchefer är därför att vidareutbilda sig på det området. Han tillägger att en miljöchef som ska ha något att säga till om på allvar bör ha en gedigen verksamhetskompetens som sträcker sig utanför miljöområdet, enligt en intervju i tidningen Miljöaktuellt.