miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Välj rätt kläder till intervjun

Rätt kläder på anställningsintervjun skapar ett intryck som stämmer överens med personligheten.

När du blivit kallad till anställningsintervju så gäller det att spela dina kort rätt. En viktig del av helhetsintrycket består av ditt klädval. Glöm inte att detaljer som parfym, smycken, smink och accessoarer också bidrar till att skapa ett helhetsintryck av dig som person.

Klä dig inte alltför uppseendeväckande. Klädvalet ska vara neutralt utan att för den sakens skull behöva kännas slätstruket. Anpassa dig till företagets dress code men försök att inte kompromissa alltför mycket med din egen personliga stil.

Undvik starka dofter, mycket smink och att röka innan du går in på intervjun. Ha inte heller att ha många smycken på dig. Sträva efter att ha en diskret stil som gör att rekryteraren fokuserar på din personlighet och det du har att säga istället för ditt utseende.

Förbered dig genom att ta reda på företagets dress code. Fråga personen som ska intervjua dig eller någon annan som arbetar på företaget vilken klädsel som personalen i allmänhet brukar ha. Om du inte får tag på någon så kan du fråga de som arbetar i växeln på företaget. De brukar ha bra koll på vilken dress code som gäller.

En kavaj brukar vara ett bra alternativ på anställningsintervjun, oavsett om du är tjej eller kille. Det är ett lagom formellt plagg och kan lätt tas av om du märker att de övriga anställda på företaget inte brukar bära kavaj. I övrigt så är det ett plagg som fungerar i kombination med både jeans och snyggare kavajbyxor.

Skilj på din privata och din professionella klädstil. Om du är en partypingla eller festprisse privat så kan du mycket väl använda dig av grundplaggen i din garderob, men använd sunt förnuft när du väljer kläder till intervjun.