miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsmiljöspecialist till Danderyds sjukhus AB

Ort
Utgår

2023-06-04

Ansök nu

Arbetsmiljöspecialist till Danderyds sjukhus AB

Danderyds Sjukhus AB har en starkt verksamhetsförankrad HR-funktion med ett utvecklingsorienterat förhållningssätt. Vi söker nu en arbetsmiljöspecialist som vill utvecklas tillsammans med oss inom HR, för vår verksamhets och patienternas bästa.

Vårt anställningserbjudande

På Danderyds sjukhus är arbetsmiljöarbetet en viktig del i sjukhusets ledningssystem. Ett aktivt och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete skapar arbetsplatser där medarbetare mår bra och tillsammans med kollegor får förutsättningar att utvecklas. Medarbetare som också är delaktiga och bidrar till utveckling av verksamheten leder till att sjukhuset når sina mål.

Som arbetsmiljöspecialist kommer du att få vara med och driva arbetsmiljöfrågorna i det breda perspektivet och bidra till utvecklingen inom området. Arbetsmiljöfrågorna står högt upp på agendan inom Danderyds sjukhus och spelar en avgörande roll i arbetet med att möta framtidens behov av hälso- och sjukvård.

Din roll

Rollen somarbetsmiljöspecialistinnebär att du är sjukhusets expert och rådgivare i både strategiska och operativa frågor inom arbetsmiljöområdet. Du har en aktiv och coachande roll i organisationen. Du ansvarar för att driva, utveckla och följa upp arbetet inom Ditt specialistområde.

Du arbetar främjande, förebyggande och utvecklande med alla arbetsmiljöfrågor inom organisationen. Du kommer även att öka vår organisations kunskapsnivå inom arbetsmiljö genom internutbildningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Stödja chefers förutsättningar att agera utifrån sitt arbetsmiljöansvar.

 • Utbilda och ansvara för information till chefer och medarbetare med olika roller i arbetsmiljöarbetet.

 • Utveckla och förankra rutiner, instruktioner och arbetssätt.

 • Ansvara för lagbevakning och säkerställa att verksamheten följer gällande arbetsmiljölagstiftning.

 • Uppföljning och analys av HR-nyckeltal och arbetsmiljöavvikelser

 • Ansvar för medarbetarundersökning

 • Bevaka och tolka lagstiftning, driva och stödja tillämpning.

 • Ge råd och stöd i arbetet med hälsofrämjande arbetsplatser

 • Koordinera och stödja utredning och följa upp arbetsmiljöavvikelser.

 • Delta i skyddsronder, riskbedömningar och framtagande av åtgärdsplaner.

 • Delta vid interna och externa revisioner.

 • Delta i olika grupper som samverkar i arbetsmiljö, hälsa- och säkerhetsfrågor.

Anställningen är inom HR-avdelningen och är underställd HR-direktören. Du ingår i en grupp av specialister som kommer att samverka för att stärka det gemensamma arbetet att utveckla en god personalpolitik på Danderyds sjukhus. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra HR-partners och friskvårdskonsulter. Nätverkande och ett nära samarbete med olika yrkesprofessioner både inom och utanför Danderyds sjukhus är en viktig del av Ditt arbete.

Kvalifikationer

Krav:

 • Högskoleutbildning inom relevant område och dokumenterad utbildning inom arbetsmiljöområdet.

 • Flerårig erfarenhet av arbete med alla delar i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

 • Kan uttrycka Dig väl i tal och skrift.

 • Erfarenhet av att arbeta systematiskt från strategi genom att ta fram styrdokument och annan dokumentation till att omsätta struktur till tillämpning genom konkret stöd till chefer.

 • God kompetens inom digitala verktyg, så som Officepaketet och ärendehanteringssystem.

Meriterande:

 • Tidigare arbetat med ledningssystem inom arbetsmiljö.

 • Kunskap kring arbetsmiljöförutsättningar kopplat till fysisk arbetsmiljö som exempelvis byggnation och fastigheter/lokaler.

 • Du är van vid att arbeta i en förändringsintensiv verksamhet.

 • Vi ser gärna att du har erfarenhet inom olika HR-områden och således en bred kompetens som gör att du har ett helhetsperspektiv i allt du gör.

Personliga egenskaper:

För att passa i rollen behöver du vara självgående, initiativtagande och kommunikativ med kollegor, chefer och andra intressenter internt och externt. Du tycker om att samarbeta med andra och är pedagogisk i både tal samt skrift. Du har förmågan att driva utvecklingsarbete på taktisk- och operativ nivå samtidigt som du gärna stöttar chefer och medarbetare.

Din förmåga att omsätta teoretisk kunskap i praktisk tillämpning är viktig. Vidare behöver du vara problemlösande och nyfiken.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och engagemang.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid, 39,5 h/vecka.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om verksamheten

HR-och kommunikationsavdelningens främsta uppdrag är att proaktivt bidra till sjukhusets utveckling och stödja verksamhetens chefer och medarbetare i HR- och kommunikationsfrågor så att de har rätt förutsättningar för att ta hand om våra patienter och närstående på bästa sätt. HR- och kommunikationsavdelningen är en viktig partner i diskussionen om hur vi bäst är rustade för att möta framtidens utmaningar. Avdelningen består av följande enheter; Arbetsrätt och löner, Personal och utveckling, Bemanningscenter, Clinicum, Kommunikation, AT-organisationen och Medicinska biblioteket. HR-och kommunikationsavdelningen har cirka 100 medarbetare.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus
 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Arbetsmiljöspecialist till Danderyds sjukhus AB

Danderyds Sjukhus AB