miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Byggnadsantikvarie till enheten för kulturmiljö

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-07

Ansök nu

Byggnadsantikvarie till enheten för kulturmiljö

Ref 3949-2023

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

I övrigt erbjuder vi en trivsam arbetsplats och har förmåner som friskvårdstimme, flextid med breda ramar, klämdagsledigt och möjlighet att arbeta delvis på distans.

Vid enheten för kulturmiljö kan vi erbjuda dig ett omväxlande arbete. Vår uppgift är att verka för uppfyllande av de nationella målen för kulturmiljöarbetet. På enheten för kulturmiljö arbetar åtta personer, en enhetschef och sju medarbetare med uppgifter inom arkeologi, byggnadsvård, kulturlandskapsvård och världsarv. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med ärendehandläggning inom det bebyggelseantikvariska området. Uppgifterna har en tyngdpunkt på kyrkliga kulturminnen och byggnadsminnen, dvs prövning av tillståndsärenden, tillsyn samt hantering av fråga-väckt-ärenden. Du kommer även att vara en del av ett internt kulturmiljöstöd till andra verksamhetsområden på länsstyrelsen, främst PBL-relaterade frågor. En viktig arbetsuppgift på längre sikt är även att driva länsstyrelsens arbete med kunskapsförsörjning av länets riksintressen för kulturmiljövård. I arbetet ingår även rådgivning och kontakter med myndigheter, kommuner, företag och enskilda. Vi tar ett gemensamt ansvar för enhetens uppdrag och du ska därför bidra till att kontinuerligt utveckla kulturmiljövårdens arbetssätt. 

Du är placerad i Gävle, men resor i länet kan förekomma. Efter överenskommelse kan visst distansarbete förekomma. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen motsvarande fil kand inom kulturmiljöområdet med inriktning mot byggnadsvård eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har några års yrkeserfarenhet inom kulturmiljöområdet där handläggningsarbete från länsstyrelse, museum, kommun eller motsvarande är meriterande. Du har god kunskap om kulturmiljölagen samt om för kulturmiljöverksamheten tillämpliga delar av plan- och bygglagen samt miljöbalken. Erfarenhet av att självständigt driva projekt är meriterande. 

Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna fatta rätt beslut och att du kan sätta ditt arbete i ett större samhällssammanhang. Som person är du trygg och stabil och visar prov på yrkesmässigt gott omdöme. Du arbetar strukturerat, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmåga att prioritera, hålla dig till satta tidsramar och komma till avslut. Du behöver vara duktig på att formulera dig i tal och skrift. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att både samarbeta och kommunicera med andra. 

Du har god kunskap i de vanligaste Officeprogrammen samt har B-körkort. 

Länsstyrelsen är en totalförsvarsmyndighet och har uppdrag att samordna länets beredskap. Som anställd vid Länsstyrelsen ingår du i länets totalförsvarsorganisation. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tills vidare, provanställning 6 månader tillämpas
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 3949-2023
Senaste ansökningsdag: 2023-06-07

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan

via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. 

Information
Läs mer om Länsstyrelsen Gävleborg på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Hans-Erik Hansson

Enhetschef

010-225 12 98

Agneta Eriksson

ST

010-225 13 31

Karin Gadde Jennische

Saco/S

010-225 15 71

Dela detta jobb

Logo
Byggnadsantikvarie till enheten för kulturmiljö

Länsstyrelsen Gävleborg