miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Drug Substance Specialist till Scandinavian Biopharma

Företag Qrios
Ort
Utgår

2024-02-28

Ansök nu

Drug Substance Specialist till Scandinavian Biopharma

Vi på Scandinavian Biopharma expanderar vår verksamhet och söker nu en Drug Substance (DS) Specialist till företaget. I denna roll så ingår du i det team på företaget som ansvarar för samarbetet med globala CMO nätverk för produktion av företagets läkemedelsprodukter. Du kommer även att samarbeta med medarbetare inom Manufacturing, Development, Regulatory och QA avdelningarna. Tjänsten är på heltid och rollen kommer att rapportera till VP Manufacturing.

Vi söker dig som har erfarenhet av läkemedelstillverkning, och gärna kontraktstillverkning hos CMO:er och kliniktillverkning. Önskvärt är även att du har erfarenhet av vaccin och biologisk läkemedelstillverkning och har arbetat med produkter i sen utvecklingsfas. Du erbjuds ett ansvarsfullt jobb i ett stimulerande klimat med högt i tak och blir en del av en grupp ambitiösa och duktiga medarbetare som har roligt på jobbet! Vi ett sammansvetsat team med god gemenskap och med en spännande resa framför oss – vi hoppas du vill vara med oss på denna resa!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Solna. Urval och intervjuer sker löpande så vi välkomnar din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Som Drug Substance (DS) Specialist kommer du arbetet av tillverkning och uppskalning av våra 6 Drug Substance komponenter som ingår i vårt ETEC vaccin som nu är i sen utvecklingsfas. Arbetet inkluderar Technology Transfer av tillverkning till våra kontraktstillverkare (CMO:er), koordinering av processvalidering och säkerställa tillverkning av klinikmaterial.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat arbeta med Tech Transfer, processvalidering, skriva och granska tillverkningsmetoder, batchprotokoll, valideringsprotokoll, avvikelser, ändringsärenden samt rapporter för produkt och produktion av bioteknologiska substanser. I rollen som DS Specialist kommer du att:
• Skapa goda och långsiktiga relationer med samarbetspartner CMO.
• Sammanställa och utvärdera resultat från produktion hos CMO
• Skriva/granska regulatoriska dokument som ingår i CMC
• Tillsammans med teamet på Manufacturing bidra till att produktion av Drug Substance hos CMO sker effektivt och enligt GMP
• Stödja processvalidering som är utlagd på CMO, vilket kan innebära resor

Vem är du?

Vi söker dig som har:
• Universitetsutbildning inom bioteknik, farmacevt, biokemi eller liknande naturvetenskaplig utbildning
• Flerårig erfarenhet av odling och rening inom läkemedelstillverkning
• Erfarenhet av arbete med CMO:er
• Erfarenhet av cGMP tillverkning av biologiska läkemedel och vacciner
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift (engelska o svenska)

Vår arbetsmiljö präglas av våra kärnvärden där lagarbete, talang, och personlig utveckling aktivt främjas. Vi söker dig som trivs på ett entreprenörsdrivet bolag och i en roll som blandar praktiskt arbete med mer övergripande strategiska uppgifter. Du är noggrann, har integritet men är också flexibel och prestigelös i ditt samarbetssätt. Du har en naturlig ansvarskänsla och trivs i en specialistroll. Du samarbetar gärna med flera delar i organisationen och i ett tvärfunktionellt arbetsklimat. Du drivs av att leverera rätt kvalitet i rätt tid och förbättra verksamheten i samarbete med dina kollegor.

Om verksamheten

Scandinavian Biopharma är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv. Vi distribuerar även i främst norra Europa, ett brett sortiment av biologiska specialistläkemedel med fokus på vacciner och immunglobuliner.
Vi utvecklar världens första vaccin mot ETEC-bakterier, en ledande orsak till svåra diarréer hos barn under fem år i låg- och medelinkomstländer och den vanligaste orsaken till ”turistdiarré” hos resenärer, militärer och vårdpersonal som reser till subtropiska/tropiska regioner. Barn i låg- och medelinkomstländer drabbas värst och en infektion kan påverka den kognitiva utvecklingen negativt och i många fall leda till döden.
Vi har lovande säkerhets och skyddsdata för ETVAX® från fas 2b-studien hos finska resenärer till Benin, Västafrika. Vi har precis vaccinerat 5 000 barn i en fas 2b-studie i Gambia och förbereder som bäst inför en effektstudie (fas 3) studie i USA och en stor effektstudie i Zambia (fas 3). Vi är välfinansierade tack vare stöd från EU strategiska forskningsstiftelser Horizon 2020, PATH, USAMMDA och vår egen distributionsverksamhet.

Dela detta jobb

logo
Drug Substance Specialist till Scandinavian Biopharma

Qrios