miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Energiingenjör

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-12

Ansök nu

Energiingenjör

Om jobbet
Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av verksamheterna Strategisk planering, Mark och exploatering, Fastighet, Allmän plats med park, gata och trafik, Vatten och avlopp, Måltidsservice samt Stab. På förvaltningen jobbar ungefär 400 personer och vi har ett nära samarbete inom förvaltningen och med andra förvaltningar som jobbar med den fysiska och tekniska samhällsutvecklingen för kommunen. Vi satsar på gemensamma personalfrämjande aktiviteter som skapar en god stämning mellan medarbetarna på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en hållbar och väl fungerande vardag nu och i framtiden för Enköpingsborna.

Enköping befinner sig i en spännande tillväxtresa med ett blomstrande näringsliv, bostadsbyggande och nya stadsdelar som växer fram och har målsättningen att bli Årets Stadskärna senast 2025. Senaste fem åren har Enköping haft en stark befolkningsökning som motsvarar 5:e till 6:e snabbaste ökningstakten i Sverige. Enköping satsar även stort på miljön och är en av 23 svenska städer som är kopplade till EU programmet Viable Cities  ett strategiskt innovationsprogram för klimatneutrala och hållbara städer. Enköpings ambition är att bli klimatneutrala 2030.

Verksamheten Fastighet har cirka 150 medarbetare, med olika ansvarsområden som omfattar förvaltning, service och utveckling av kommunens fastigheter så som skolor, omvårdnadsboenden, idrottsverksamhet och kontorslokaler. 

På verksamheten för Fastighet är vi med och tar ansvar för framtidens Enköping. 
Du får hos oss engagerade kollegor och chefer och stora möjligheter att förverkliga dina goda ideér. 
Vi har en god stämning och gemenskap på avdelningen där vi hjälper och stöttar varandra när det behövs. Vi vill att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbetsliv och privatliv, att det ska finnas tid för båda.

Vi rekryterar nu en ny tjänst hos oss som energiingenjör, som tillsammans med våran energisamordnare på Fastighet kommer jobba i ett team. Med högt engagemang och hög ambition kommer vi nu ha goda förutsättningar att klara de politiska kraven som vi står inför.

I denna tjänst har du stor möjlighet att själv styra över din egen arbetsdag och arbetstider i och med att vi tillämpar flextid. Det finns också viss möjlighet till distansjobb utifrån verksamhetens behov.

ARBETSUPPGIFTER
Som energiingenjör kommer du att:
- leda, driva och samordna förvaltningens arbete för att minska energi genom beteendeförändring.
- följa upp och analysera energianvändning.
- delta i förvaltningens utvecklingsarbete.
- Jobba med energieffektivisering.
- delta i avdelningens miljöarbete.
- stötta energisamordnare med omvärldsbevakning och vara stöd till energieffektivisering, vara framtagande av energiplan och tillhörande projekt.
- vara förvaltningens representant i att skapa beteendeförändringar för minskning av energianvändning.
- skapa önskade beteendeförändringar genom att informera, engagera och höja kunskapen om energianvändning.
- planera och genomföra kampanjer inom våra verksamhetsområden. 
- ta fram koncept och riktat till olika målgrupper hur man kan minska sin energianvändning. 

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom energisegmentet. Vi vill att du har utbildning inom energisystem eller motsvarande och erfarenhet av beteendeförändring/förändringsledning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar ansvar för dina uppgifter och är strukturerad i ditt angreppssätt och driver dina processer framåt. Vi ser att du har en helhetssyn och att du styrs av resultat tänk, du tar initiativ och arbetar fokuserat mot dina mål, men du kan förändra din inriktning vid behov, när målen ändrar sig. 

Att ha en god kommunikationsvana för att använda den både internt och externt är något vi förväntar oss att du har. Du är även inlyssnande och mottaglig för motparten.

Vi ser gärna att du är innovativ och har en förmåga att leda, inspirera och entusiasmera människor runt omkring dig. Ha en god balans mellan att vara utmanande och nytänkande för att hitta nya lösningar. 

God datavana krävs.

B - körkort.

ÖVRIGT
Varmt välkommen med din ansökan! 
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter så finns mer information på vår hemsida. 

För dig som har skyddad identitet så finns information om hur du söker tjänsten här: 
https://enkoping.se/foretag-och-arbete/jobba-i-enkoping.html#box-Personuppgiftersamtskyddadidentitet 

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om anställningen

Lön
Enligt avtal.
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor
Heltid. 
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan ske innan ansökningstiden gått ut. 

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Enköping i Uppsala län.

Arbetsgivaren
Enköpings kommun

Postadress
Enköpings kommun
Linbanegatan 12
74580 ENKÖPING

Kontakt
Kontaktpersoner
Anna Lindin, Enhetschef fastighetsförvaltning
0171-625909
Emanuel Olofsson, Fastighetschef
emanuel.olofsson@enkoping.se
0171-626632

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga representanter, Nås genom kommunens kontaktcenter
0171625000

Dela detta jobb

logo
Energiingenjör

Enköpings kommun