miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

KVALITETS- OCH MILJÖCHEF

Ort
Utgår

2024-05-12

Ansök nu

KVALITETS- OCH MILJÖCHEF

Vill du vara med och bidra till ESBE:s vision om att skapa energibesparande och hållbara produkter? ESBE är en av Europas ledande innovationsföretag inom värme och kyla, och nu söker vi dig som vill vara med att leda och utveckla vårt kvalitets-, miljö- och hållbarhetsarbete.

Ditt uppdrag

Som kvalitetschef på ESBE kommer du ha det övergripande ansvaret att driva, underhålla och utveckla verksamhetens kvalitets- och miljösäkring enligt företagets affärsplan. Ett mycket viktigt arbete blir att driva våra hållbarhetsfrågor som ständigt ökar i betydelse. Du arbetar aktivt för att öka kunskapen, medvetenheten och engagemanget internt samt möter kunder, leverantörer och myndigheter externt i dessa frågor. Du förväntas därför hålla dig uppdaterad, bevaka lagar och föreskrifter inom ditt område. Kvalitetschefen ansvarar även att driva utvecklingen av vårt verksamhetssystem som ska utvecklas i linje med lämpliga ISO standarder. Till ditt stöd har du fem medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Leda, stödja och utveckla sitt verksamhetsområde, samt ge underställd personal rätt förutsättningar för att möta uppställda krav och rapporteringsbehov

  • Ansvara för kvalitetssäkring av våra produkter

  • Upprätthålla och utveckla vårt verksamhetssystem

  • Driva, utveckla, och implementera interna rutiner och processer inom ansvarsområdet och i linje med kundspecifika krav och lagkrav

  • Driva och utveckla verksamhetens hållbarhetsarbete, enligt de nya CSRD-kraven

  • Stödja och coacha organisationen mot uppsatta mål inom ansvarsområdet

  • Ansvara för periodisk besiktning, kontrollprogram, miljörapporter, miljöriskanalyser

  • Säkerställa interna och externa revisioner

  • Ansvara för koncernens reklamationshantering

  • Säkerställa genomförande och utveckling av kvalitets- och miljöutbildningar i koncernen

Din profil

Vi räknar med att du har kompetens motsvarande lämplig högskoleutbildning samt erfarenhet från process- eller tillverkningsindustri där du arbetat både på strategisk och operativ nivå. Du bör ha en bra verktygslåda med metoder och verktyg för kvalitetsutveckling och förbättringsarbete och du behöver kunna hantera engelska och svenska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och för att lyckas i uppgiften bör du ha ett stort engagemang. Som person har du en väl utvecklad kommunikationsförmåga, är driven och resultatinriktad samt lyhörd. Du har stort kundfokus, strukturerat arbetssätt samt god förmåga att skapa engagemang. Vidare ska du ha förmågan att leda genom andra.

Vi erbjuder

Hos oss på ESBE är möjligheterna många. Vår företagskultur präglas av långsiktighet, ledarskap och omtanke, vilket genomsyrar hela vår verksamhet. Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta med variation och stor frihet och mycket eget ansvar, där du får bidra med smarta och utvecklingsdrivande lösningar. Vi erbjuder flera förmåner, bl a får du via vinstdelning ta del av företagets goda resultat. Placeringsort för tjänsten är Reftele.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Reftele. Du rapporterar i tjänsten till VD Peter Cerny.  För mer information om tjänsten, kontakta gärna HR-chef Ylva Carlson på telefon 0371-57 00 55.

Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om oss
ESBE står för komfort, säkerhet och energibesparing och tillhandahåller produkter för reglering av värme och kyla i fastigheter. ESBE arbetar för att ständigt ligga i framkant och bidrar till hållbar energi och en bättre miljö. Med närmare 120 år bakom oss har vi en marknadsledande position och är ett väletablerat varumärke i hela Europa. ESBE-familjen, som växer ständigt, består idag av drygt 240 anställda och omsätter ca 900 MSEK. Huvudkontor med utveckling och fabrik ligger i Reftele och försäljning sker över hela världen, men främst inom Europa. Vi har egna dotterbolag i Tyskland, Frankrike, Italien och Polen. Läs mer om oss på www.esbe.eu

Dela detta jobb

logo
KVALITETS- OCH MILJÖCHEF

Workspace Recruit