miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Laboratorieingenjör (vikariat) till Kretslopp och Vatten

Ort
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Laboratorieingenjör (vikariat) till Kretslopp och Vatten

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och säkra vattenkvalitén för Göteborgs invånare? Vi söker nu ytterligare en laboratorieingenjör till vårt vattenlaboratorium på Lackarebäcks vattenverk!

I laboratoriet kommer du tillhöra ett team på ca 20 kollegor. Vårt ansvar är att säkra kvalitén på dricksvattnet, vilket görs genom provtagning och analys. Vi testar vattnet genom hela kedjan från råvatten, till beredning och slutresultatet framme hos brukarna. För att lösa vårt uppdrag jobbar vi tätt med driftverksamheten i både vattenverket och ledningsnätet.

I laboratoriet finns en bred kompetens och vi arbetar bland annat med:

• Våtkemiska analyser
• Fotometri
• Kromatografi
• Masspektrometri
• Flödescytometri
• Fluorescensmikroskopering
• Mikrobiologiska odlingsmetoder.

Laboratoriets kvalitetssystem baseras på ISO 17025 och är ackrediterat av SWEDAC. Tyngdpunkten i din tjänst kommer att ligga på de mikrobiologiska analyserna, och eventuellt kan det även bli aktuellt med arbete med provtagning eller kemiska analyser.

Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna, varje dag, dygnet runt. Vi som jobbar här känner en stor stolthet i vårt arbete och hoppas att du kommer dela den med oss. Du kommer tillhöra en arbetsgrupp som är måna om att stötta varandra i arbetet, och dessutom har roligt ihop under arbetsdagen!

Tjänsten är ett vikariat, med önskad start 4 september.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• Har examen från minst treårig universitets- eller högskoleutbildning med inriktningen mikrobiologi, kemi eller liknande
• Har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
• Har B-körkort
• Är simkunnig
• Har erfarenhet av laboratorieanalysarbete i arbetslivet

Det är meriterande om du även har:
• Arbetat med ackrediterade vattenanalyser
• Uppdaterade kunskaper och erfarenhet inom analytisk kemi och/eller mikrobiologiska analyser.
• Kunskap och erfarenhet av vattenprovtagning, inklusive vana vid att arbeta i LIMS-system.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning vilket bland annat innefattar alkohol- och drogtest, registerkontroll från Säpo, och svenskt medborgarskap.

Vi förutsätter att du är noggrann i ditt arbete då vi arbetar på en hög detaljnivå och skall hålla god kvalité på de resultat som rapporteras ut till våra kunder. För att bli framgångsrik i rollen som laboratorieingenjör ser vi också att du är produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra.

På laboratoriet krävs ett nära samarbete med dina kollegor för att klara av de olika arbetsuppgifterna. Vi lägger därför stor vikt vid att du trivs med att samarbeta och har goda erfarenheter av detta. Arbetet är varierande och att arbeta inom en driftverksamhet kräver en hög grad av flexibilitet hos dig och att du kan anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Vi ser gärna att du som söker har förmågan att vara drivande samt inte räds att pröva nytt.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med vatten, avlopp och avfall bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle som möjliggör för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är ”Vi gör det lätt att leva hållbart” och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Göteborg växer som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till staden genom att bygga och underhålla staden under marken. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Vi arbetar även med att se till att det avfall som göteborgarna genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi arbetar långsiktigt med göteborgarens medvetenhet och beteende kring kretslopp och användningen av dricksvatten.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag – både när vi planerar och utför arbetet.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna www.goteborg.se/kretsloppochvatten eller följ oss på Facebook eller Linkedin.

Dela detta jobb

Laboratorieingenjör (vikariat) till Kretslopp och Vatten

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad