miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljösamordnare till SKB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-06-08

Ansök nu

Miljösamordnare till SKB

About the job

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Nu söker vi en analytisk och kommunikativ miljösamordnare som vill vara med och bygga nya slutförvar på ett hållbart sätt.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Här kommer du att arbeta

SKB är ett hållbart företag med högt förtroende i omvärlden. Vi driver kärntekniska anläggningar säkert och effektivt. Samtidigt möjliggör vi en gemensam hantering av radioaktivt avfall i Sverige. SKB har, och söker nya tillstånd att uppföra slutförvarsanläggningar och ska nu börja förbereda för anläggningsarbeten i Forsmarksområdet i Östhammars kommun. Det innebär att hållbarhetsstyrningen av våra anläggningsprojekt är prioriterat och att vi behöver stärka upp vår hållbarhetsorganisation.

Enheten Hållbarhet och MTO ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö på SKB.

Enhetens huvudansvar är att utveckla SKB:s hållbarhetsarbete, vara resurshållare av kompetenser inom miljö, arbetsmiljö och MTO till linje- och projektverksamhet samt samordna underlag till tillståndsansökningar enligt miljöbalken för nya eller utökade slutförvar. Enheten består i dag av cirka 15 medarbetare och konsulter som är stationerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn.

Vad du kommer att göra

  • Utveckla och delta i miljöstyrningen av våra stora projekt med särskilt fokus på entreprenörsstyrning och uppföljning av tillståndskrav

  • Upprätta anmälningsärenden och samordna tillsynsärenden inom miljöbalkens tillämpningsområde

  • Samordna kontakter med tillsynsmyndigheter

  • Samordna prövotidsutredningar som följer av miljötillstånd

  • Samordna egenkontrollprogram och ta fram underlag till miljörapportering

  • Utveckla och hålla miljöutbildningar med fokus på tillståndspliktig verksamhet

  • Utveckla stödprocesser för drift av miljöfarlig verksamhet

  • Stötta organisationen i operativ tillämpning av miljölagstiftningen

Your profile

Vi söker dig med utbildning från universitet eller högskola inom miljö, teknik eller naturvetenskap. Vi tror att du har god kunskap om och erfarenhet av arbete med miljöfarlig verksamhet, miljölagstiftning och praxis inom området antingen som anställd i industri, på en tillsynsmyndighet eller som konsult. Du är van att arbeta enligt principerna i ISO 14001 och att arbeta fram styrning och stöd utifrån miljöbalkens tillämpningsområde. Det är även meriterande om du arbetat med certifieringssystem för hållbart byggande såsom CEEQUAL/BREEAM.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du har god analytisk förmåga och en vana att driva komplexa frågor i gränssnitt mellan miljö, naturvetenskap, juridik och teknik samt samarbeta och skapa goda relationer. Din kommunikativa förmåga är stark och du har en utvecklad lyhördhet och integritet då rollen kräver både interna och externa kontakter och ett nära samarbete med olika delar av organisationen.

B-körkort är ett krav då tjänsten innebär resor till Forsmark ett par dagar per vecka. Vi ser även att du behärskar engelska och svenska flytande i tal och skrift. 

Additional information

Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Emma Breitholtz 073-633 85 49

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40


Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.

Placeringsort: Östhammar eller Solna.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 8 juni 2023.  Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Dela detta jobb

Miljösamordnare till SKB

Vattenfall AB