miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Senior klimatstrateg

Företag Advania
Ort
Utgår

2024-04-30

Ansök nu

Senior klimatstrateg

Känner du, precis som vi, att företagen har en viktig roll att spela i klimatomställningen och vill du göra skillnad genom ditt arbete? Som vår klimatstrateg kommer du leda arbetet med att implementera och vidareutveckla vår klimatstrategi för att nå våra klimatmål.

Senior klimatstrateg på Advania 

Rollen som klimatstrateg innebär arbete både i det svenska bolaget och i koncernen.

I Advania Sverige leder du arbetet med att nå våra klimatmål och att ta nästa steg för att integrera klimatfrågan i vår affärsstrategi.

På koncernnivå handlar arbetet om att koordinera efterlevnaden av klimatkraven i CSRD/ESRS för alla bolagen och leda arbetet med klimatbokslut, klimatriskanalyser och omställningsplaner.

Du kommer vara talesperson för vårt klimatarbete och löpande utbilda, kommunicera och driva klimatfrågan i vår värdekedja.

Du tillhör det centrala hållbarhetsteamet i Advania Sverige och rapporterar till Helena Nordin, Chief Sustainability Officer Advania Sweden och Head of Corporate Responsibility för Advania group. Vi ser helst att du utgår från Stockholm men med tanke på att vi arbetar nationellt är vi även intresserade av att komma i kontakt med dig som sitter i andra delar av landet.

Advanias klimatmål

Advania Sverige har ett ambitiöst klimatarbete och våra kortsiktiga klimatmål till 2030 är validerade och godkända av Science Based Targets Initiative.

Det svenska hållbarhetsteamet är också Centre of Excellence för hållbarhet inom Advaniakoncernen och koordinerar det koncerngemensamma hållbarhetsarbetet.

Vad vi söker hos dig 

Vi vill gärna komma i kontakt med dig som har minst 5 års erfarenhet av strategiskt arbete inom klimatområdet i näringslivet. Du har arbetat med att både utveckla klimatstrategier, mål och handlingsplaner men även med att förankra dem i verksamheten och utbilda och skapa engagemang för frågan hos medarbetarna.

Du har även en lämplig högskoleutbildning eller har genom erfarenhet skaffat dig en motsvarande grund att stå på.

Du bör ha erfarenhet och god kompetens om gällande standarder och ramverk inom klimatområdet såsom:

  • GHG Protokollet

  • TCFD

  • Science Based Targets Initiative

  • CSRD/ESRS E1

  • Klimatriskanalyser

För att trivas och lyckas som Klimatstrateg hos oss ser vi också att du är en duktig ledare och är vass på att kommunicera muntligt och skriftligt för att dela med dig av din kunskap. Mycket goda språkkunskaper i engelska och svenska är en nödvändighet. Att vara en god relationsbyggare och att löpande nätverka och omvärldsbevaka är också viktiga framgångsfaktor.

 

 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Visa gärna ditt intresse så snart som möjligt då vi intervjuar löpande. Vi välkomnar sökanden med olika bakgrunder, erfarenheter och synsätt, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och stärker såväl effektivitet som kreativitet i vårt arbete.

Som en del av vår rekryteringsprocess genomgår våra slutkandidater en obligatorisk bakgrundskontroll, en för oss kvalitativ kontroll inför ett anställningsbeslut.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

logo
Senior klimatstrateg

Advania