miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utredare, EU-regler för nanomaterial

Ort
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Utredare, EU-regler för nanomaterial

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel utvecklar strategier, kemikalieregler och andra styrmedel inom KemIs ansvarsområde såväl nationellt, inom EU som internationellt. Avdelningen ansvarar också för miljömålsarbetet och internationellt utvecklingsarbete.

Enheten EU-koordinering ansvarar för att hantera frågor kopplade till utveckling och implementering av EU:s lagstiftning och policy inom ramen för EU-samarbetet. Huvudsakliga ansvarsområden är att planera, samordna och bereda underlag inför EU-möten samt att utveckla och driva prioriterade sakfrågor inom olika regelområden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med utformning, utveckling och tillämpning av lagstiftning inom kemikalieområdet på EU-nivå. Dina arbetsuppgifter kommer framför allt att omfatta arbete med EU:s regelverk för nanomaterial och säker användning och hantering av nanomaterial i relation till hälsa och miljö. Arbetet kan också omfatta andra frågor på kemikalieområdet. I arbetet ingår att ta fram underlag till och bereda frågor inför arbets-, expert- och kommittémöten inom EU- och OECD-samarbetet. Att samla in, analysera och samordna information för att ta fram underlag till instruktioner och ståndpunkter ingår i arbetet liksom att ge expertstöd till Regeringskansliet och andra myndigheter.

Arbetet omfattar kontakter och möten med EU:s institutioner och andra medlemsländer, vilket innebär resor inom Europa. Att kommunicera med svenska intressenter som andra myndigheter, näringsliv och intresseorganisationer ingår också i dina uppgifter.

Kvalifikationer

Du har:
- Högskoleexamen som arbetsgivaren avgör vara av relevans för det aktuella arbetsfältet, exempelvis inom naturvetenskap eller ingenjörsvetenskap
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet av relevans för tjänsten
- Erfarenhet av att arbeta med frågor om nanomaterial

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person har du ett stort engagemang och ett starkt driv för att arbeta med miljö- och hälsofrågor på kemikalieområdet. Du har förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du har god samarbetsförmåga och ett gott omdöme, exempelvis i situationer där du representerar myndigheten eller Sverige. Du har en god kommunikativ förmåga och i ditt arbete har du lätt för att förmedla idéer och kunskap och trivs med att verka i ett tvärvetenskapligt sammanhang med personer som har olika akademiska bakgrunder. Du är flexibel och har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har

- Kunskap om EU:s funktionssätt
- Kunskap om EU:s regelverk som omfattar nanomaterial, t.ex. Reach
- Erfarenhet av arbete på myndighet
- Erfarenhet av arbete i EU:s kommittéer, arbets- eller expertgrupper.
- Erfarenhet av arbete i OECD:s kommittéer, arbets- eller expertgrupper

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.

Tillträde snarast

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   H23-05571

Lön

Månadslön Individuell lön

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.

Vi bedriver ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

Utredare, EU-regler för nanomaterial

Kemikalieinspektionen