miljojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Utredare Fiskereglering

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Utredare Fiskereglering

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) etablerades 2011 och är en förvaltningsmyndighet som arbetar för hållbar samhällsnytta. Vi arbetar på regeringens uppdrag för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag, hav och fiskeresurserna. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats för att genomföra uppdraget i enlighet med den statliga värdegrunden.

Avdelningen för havsförvaltning ansvarar för samordning och utveckling av arbetet med EU:s havsmiljödirektiv samt för utveckling och införande av en svensk havsplanering och andra maritima frågor. Avdelningen ansvarar också för nationell fiskförvaltning och genomförandet av EU:s gemensamma fiskeripolitik.

Fiskeregleringsenheten är en av fyra enheter på avdelningen och ansvarar för samordning och utveckling av myndighetens arbete inom området fiskförvaltning, omfattande såväl analyser och utredningar som genomförande av förvaltningen.

Vill du vara med att utveckla framtidens fiske och bidra till hållbara fiskbestånd och en god havsmiljö genom att arbeta med en ekosystembaserad fiskförvaltning? Har du erfarenhet av analys- och utredningsarbete inom naturresursförvaltning? Då är du rätt person för oss och vår enhet rätt plats för dig.

Arbetsbeskrivning

Nu söker Avdelningen för havsförvaltning en utredare till Fiskeregleringsenheten. Tjänsten är ett vikariat.                     

I din roll som utredare hos oss kommer du arbeta med EU:s gemensamma fiskeripolitik, men även nationell fiskförvaltning. Du arbetar med utredning och planering, såväl [nationellt] som internationellt, och kommer att medverka i EU-arbetet, vilket ofta innebär förberedelser av och även i viss utsträckning deltagande i förhandlingar.  I arbetet ingår att beställa och analysera information och kunskapsunderlag samt utforma rapporter, förslag och beslut.

En stor del av arbetet handlar om att samverka med berörda myndigheter, intresseorganisationer, forskningssamhälle och övriga intressenter. Vi arbetar i team där du kommer ingå i en grupp med engagerade och kunniga kollegor och medverka i vårt strategiska arbete som rör fisk, fiske och havsmiljö. Vi planerar, organiserar och prioriterar arbete i teamet och håller varandra uppdaterade om aktuella ärenden och pågående arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med master-/magisterexamen eller högre utbildningsnivå med naturvetenskaplig inriktning av relevans för arbetsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av analys- och utredningsarbete med koppling till fisk- eller havsförvaltning, och/eller från myndighetsarbete/statlig/offentlig förvaltning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i internationella sammanhang, t.ex. internationella förhandlingar, forskningsprojekt eller EU-arbete. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du har en hög analytisk förmåga samt ett strategiskt och strukturerat arbetssätt. Du har förmåga att snabbt ta till dig och sammanställa information. Även förmåga att utreda och beskriva konsekvenserna av olika handlingsalternativ. Du trivs med att vara drivande och utveckla verksamheten, både självständigt och tillsammans med andra. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och som är skicklig på att kommunicera. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala kompetens.

Villkor

Anställningen är placerad i Göteborg, men var arbetet förläggs sker enligt överenskommelse med din chef. 

Tjänsten är ett vikariat på heltid. Anställningen är placerad i Göteborg där utgångspunkten är att arbetet normalt sett utförs i myndighetens lokaler, med viss möjlighet till distansarbete. Tillträde sker i augusti 2023.

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Utredare Fiskereglering

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)