miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vi söker en hållbarhetschef till Stockholmshem

Företag Fasticon AB
Ort
Utgår

2023-06-02

Ansök nu

Vi söker en hållbarhetschef till Stockholmshem


Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag med 28 000 lägenheter och närmare 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, och skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad. Vi är ett bolag med 400 fantastiska medarbetare där vi gör varandra, och våra kunders vardag, bättre varje dag.

Vi på Stockholmshem tror på att mångfald skapar en bättre arbetsplats och bättre team och att våra medarbetare vill växa i en kultur där alla är ansvariga för sin egen och bolagets utveckling. Utveckling, omtanke och handlingskraft är våra värdeord som genomsyrar allt vi gör.

Brinner du för hållbarhetsfrågor och ledarskap och vill göra avtryck? Lockas du av att vara med och påverka Stockholmshems utveckling inom hållbarhet? Är du ut efter mindre snack och mer verkstad? Då ska du bli nästa hållbarhetschef hos Stockholmshem!

En arbetsgivare som klimatmålen på allvar

Hos Stockholmshem bor närmare 60 000 stockholmare som använder deras hus och gårdar dagligen. Tillsammans med drift, nyproduktion, ombyggnader och deras underhåll gör Stockholmshem och deras fastigheter ett avtryck som måste vara så litet som möjligt, nu och i framtiden.

Detta kräver ständiga små förbättringar och stora innovationskliv. Allt med målet att hyresgästerna ska känna trivsel och trygghet i sitt bostadsområde varje dag och att de ska vara klimatneutrala 2030. Det är ett ansvar som Stockholmshem tar på stort allvar.

Om rollen

Som hållbarhetschef hos Stockholmshem leder och vidareutvecklar du arbetet inom miljömässig och social hållbarhet. Du och din enhet, som består av fyra personer, arbetar i nära samarbete med kärnverksamheten för att minska klimatavtrycket och förbättra många människors vardag och framtid. Rapportering sker till chef utveckling & marknad.

I rollen som chef för hållbarhetsgruppen ingår bland annat att:

 • Leda, coacha och utveckla gruppen och ansvara för arbetsmiljön.

 • Ett bolagsövergripande ansvar för hållbarhetsfrågor.

 • Beslut och åtgärder i affärsplanen, taktiska uppdrag och ägardirektiv kopplat till hållbarhet såsom trygghet, minskade skillnader, biologisk mångfald och återbruk.

 • Omvärldsbevakning och samarbeten med stadsinterna och externa nätverk och organisationer.

 • Bolagets hållbarhetsredovisning.

 • Att i samarbete med organisationen säkerställa att bolagets arbete uppfyller krav enligt stadens miljöprogram och att det följs upp med miljöledningssystemet ISO 14001.

Vem är du?

Vi vill att du är utvecklingsorienterad och har god förmåga att implementera genom dina medarbetare. Du tycker om att samarbeta med många olika funktioner, både inom bolaget och med andra aktörer. Vidare ser vi att du är nyfiken, gillar att förändra saker till det bättre och att tänka nytt.

I rollen som hållbarhetschef ansvarar du för din och gruppens prestation och driver självständigt dina arbetsuppgifter till mål. Vi ser att du gillar att samarbeta med andra, är kommunikativ, social och lyhörd för dina medarbetares behov. Du är även en naturlig och erfaren ledare och/eller arbetsledare i större projekt.

Utbildningsmässigt har du en eftergymnasial utbildning inom för tjänsten relevant ämnesområde. Du har även flerårig erfarenhet av att jobba med hållbar utveckling, såväl miljömässig som social.

Erfarenhet från arbete inom eller med förvaltande fastighetsbolag med hyresrätter samt av arbete i Stockholms stad är meriterande.

Vad Stockholmshem erbjuder dig

För att ge dig förutsättningar att lyckas som hållbarhetschef får du under din första anställningstid en bra introduktion där du lär dig mer om din roll och om Stockholmshem.

Du har hela tiden stöd från din närmaste chef och får löpande coachning och utbildning för att växa både personligt och i din yrkesroll.

Här trivs medarbetarna på jobbet och i medarbetarenkäten har Stockholmshem genomgående höga resultat och särskilt högt inom ledarskap.

Hos Stockholmshem får du:

 • En trygg och stabil anställning.

 • Generöst friskvårdsbidrag.

 • Sjukvårdsförsäkring.

 • Möjlighet att pensionsväxla och semesterväxla.

 • Ett flexibelt arbetssätt som erbjuder arbete på kontoret i kombination med arbete på distans.

Välkommen med din ansökan!  

Du genomför din ansökan via annonsen, vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post. Sista ansökningsdag är den 24 maj men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. I denna rekrytering samarbetar Stockholmshem med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att vi arbetar med fokus på att rekrytera rätt kompetens i förhållande till verksamhetens behov. I processen ingår därför bl.a. urvalsfrågor, tester och kompetensbaserade intervjuer. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Olsson på mia.olsson@fasticon.se

Om Fasticon 

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Läs mer www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticon.se/lediga-jobb.

 

Dela detta jobb

Vi söker en hållbarhetschef till Stockholmshem

Fasticon AB